UME Alacak Öğrencilerin Dikkatine

20.12.2017

1. 2017-2018 Akademik Yılı bahar döneminde uygulamalı mühendislik eğitimi almak için Yönergemizde belirtilen koşulları sağlaması muhtemel olan ve daha önce ilan ettiğimiz akredite firmalar dışında bir firmada UME almak isteyen öğrencilerimizin, UME web sayfasından ulaşabilecekleri UME Protokolünü 2 nüsha olarak UME almayı planladıkları firmalara imzalatarak 15 Ocak 2018 tarihine kadar Birimimize ulaştırmaları gerekmektedir. Öğrencilerimizin firmaya protokol imzalatmadan önce bölüm başkanlarının görüşlerini almaları oldukça önemlidir.

2. Öğrencilerimizin UME alacakları yerleri belirlerken aşağıda bulunan "YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARININ LİSANS DÜZEYİNDE FEN VE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİNDE ZORUNLU UYGULAMALI EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERE ÖDENECEK ÜCRETLERİN İŞSİZLİK SİGORTASI FONUNDAN KARŞILANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR"ı göz önünde bulundurmaları hatırlatılır. (Bu usul ve esasların ilk maddesinde "özel sektör işletmelerinde, teknoparklarda, araştırma altyapılarında, Ar-Ge merkezlerinde ya da sanayi kuruluşlarında" yapılacak uygulamalı eğitimler için ücret ödeneceği belirtilmektedir)

"YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARININ LİSANS DÜZEYİNDE FEN VE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİNDE ZORUNLU UYGULAMALI EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERE ÖDENECEK ÜCRETLERİN İŞSİZLİK SİGORTASI FONUNDAN KARŞILANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR" için tıklayınız.

3. 2017-2018 Akademik Yılı bahar döneminde uygulamalı mühendislik eğitimi almaya hak kazanacak öğrenciler için 01 Şubat 2018 tarihinde (1 gün boyunca) "iş sağlığı ve güvenliği ile iş disiplini ve zaman yönetimi" eğitimi verilecektir. Bu eğitime katılım zorunlu olup, söz konusu öğrencilerimizin programlarını buna göre yapmaları önemle duyurulur.